ERZURUM / YAKUTİYE - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Grafik ve Fotoğraf Bölümü öğrencilerimiz Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı koordinesinde açılan Ata Buz Müzesi'ni ziyaret etti. Her biri birinden güzel ve dolu dolu anlamlarda şekillenen 19 adet buz heykelini inceleyen öğrencilerimiz; ardından Tipografi Sergisi'ni gezdi.

Mrt

"Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul tanıtım etkinlikleri kapsamında, okulumuz tanıtımı gerçekleştirildi. Okulumuz tanıtım filmi gösterimiyle başlayan etkinlikte öğrencilere, okulumuzun genel işleyişi yanında okulumuzda gerçekleştirilen proje çalışmaları ve sosyal etkinlikler hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandı.

Mrt

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri, alan şefi Esra SARUHAN eşliğinde Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde açılan Mutlu Cafe'yi ziyaret etti.

Mrt

Iğdır ili Besti ilçesi Aydeniz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 81 ilde 'Cumhuriyet'in 100. Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye'' adlı  proje kapsamında Erzurum'dan bir parça vatan toprağını Çanakkale'ye gönderdik. 81 ilden gelen toprak Çanakkale de şehitlikte birleştirildikten sonra bir parçası okulumuza gönderilecektir.

Şbt

26 Şubat- 3 Mart Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından öğrencilerimize "Vergi Bilincini Geliştirme" eğitimi verildi.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde 13 Şubat Salı günü TYT-AYT sınavlarına yönelik Türkiye geneli deneme sınavı yapıldı.

Ock

Okulumuz Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile,  2023-2024 yılı eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştür.Bu süreçte  desteğini hiç esirgemeyen idarecilerimize, okulumuz eTwinning projelerini başarılı bir şekilde yürütüp  eTwinning okulu kriterlerini yerine getirerek  bu değerli ödülü okulumuza kazandıran değerli öğretmenlerimize, emeği geçen öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 eğitim/öğretim yılında yürütülen eTwinning projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Okulumuz El Sanatları Teknolojisi öğretmeni Elif GÜRGEN'in ve Kimya öğretmeni Ümran ÇAKABAY'ın yürütmüş olduğu "e-Nasıl Baş Edeceğiz?" eTwinning projesi Avrupa Kalite Etiketine layık görülmüştür. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Şeref POLAT, okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi. Okulumuzu ve atölyelerimizi dolaşarak incelemelerde bulunan POLAT; bölümlerimiz, öğrencilerimiz ve etkinliklerimiz hakkında detaylı bilgi aldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" başlatıldı.

Ock

09.01.2024 tarihinde Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler Bölümü 10. sınıf öğrencilerinin bulundukları şehirdeki sosyal ve kültürel çevreyi yakından tanımaları, doğal güzelliklerini keşfetmeleri, yaşadıkları yerin tarihi ve turistik yerlerini tanıyarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla gezi düzenlendi.

Halkla İlişkiler Bölümü Alan Şefi Ceren YETER ve Müdür Yardımcısı Fatih UÇ rehberliğinde gerçekleşen gezi kapsamında Palandöken Kayak Merkezi ziyaret edildi.

Ock

Halkla İlişkiler Bölümü 10. sınıf öğrencileri Halkla İlişkiler ve Meslek Uygulamaları dersi kapsamında "Film Gösterisi" etkinliği düzenledi. Alan şefi Ceren YETER koordinatörlüğünde ve Atatürk Üniversitesi Öğretmenlik Uygulaması stajını yapmak üzere okulumuza gelen aday öğretmenlerin katkılarıyla hazırlanan etkinlikte, tüm öğrencilere film izletildi. Sinema ortamı oluşturulmaya çalışarak yapılan faaliyette, öğrencilere patlamış mısır da ikram edildi.

Ara

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültes Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya ÖCAL Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Vermiş olduğu bilgiler ve keyifli sohbeti için hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ara

12. Sınıf öğrencilerimiz Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında Erzurum Lisesi'nde düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi tanıtım seminerine katıldı.