ERZURUM / YAKUTİYE - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

"Ben Her Yerde Varım" Projesi kapsamında 11. sınıf Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölüm öğrencilerinin hazırlamış olduğu kurabiyeler, Üsteğmen Fatma Seher Erden Anaokulu öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ikram edildi.

Nis

ÇEDES Projesi kapsamında, okulumuzun Orman Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğu işbirliği protokolü neticesinde; okul bahçemize, okul müdürümüz Suat TURAN ve Tarih Öğretmenimiz Nejdet KABALAR rehberliğinde öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte 70 adet fidan dikimi yapıldı.

Nis

Okulumuz Tarih öğretmeni Nejdet KABALAR'ın düzenlediği “Şehitlere Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Nis

"Ben Her Yerde Varım" Projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü 10. sınıf öğrencilerimiz Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphane Müdür Yardımcısı Hatice DOĞULU tarafından atölyeler gezirilerek kütüphaneden faydalanma konusunda bilgilendirme yapıldı.

Nis

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan "Ramazan Etkinliği" programı Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdurrahman GAZİOĞLU'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Kur'an Okuma, Osmanlı Şerbeti, Patlamış Mısır, Diş Kirası, Hacivat-Karagöz, İlahi Korosu, Horoz-Elma Şekeri, Maniler gibi etkinliklerin yapıldığı program;renkli görüntülere sahne oldu.

Mrt

Grafik ve Fotoğraf Bölümü öğrencilerimiz Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı koordinesinde açılan Ata Buz Müzesi'ni ziyaret etti. Her biri birinden güzel ve dolu dolu anlamlarda şekillenen 19 adet buz heykelini inceleyen öğrencilerimiz; ardından Tipografi Sergisi'ni gezdi.

Mrt

"Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul tanıtım etkinlikleri kapsamında, okulumuz tanıtımı gerçekleştirildi. Okulumuz tanıtım filmi gösterimiyle başlayan etkinlikte öğrencilere, okulumuzun genel işleyişi yanında okulumuzda gerçekleştirilen proje çalışmaları ve sosyal etkinlikler hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandı.

Mrt

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri, alan şefi Esra SARUHAN eşliğinde Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde açılan Mutlu Cafe'yi ziyaret etti.

Mrt

Iğdır ili Besti ilçesi Aydeniz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 81 ilde 'Cumhuriyet'in 100. Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye'' adlı  proje kapsamında Erzurum'dan bir parça vatan toprağını Çanakkale'ye gönderdik. 81 ilden gelen toprak Çanakkale de şehitlikte birleştirildikten sonra bir parçası okulumuza gönderilecektir.

Şbt

26 Şubat- 3 Mart Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından öğrencilerimize "Vergi Bilincini Geliştirme" eğitimi verildi.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde 13 Şubat Salı günü TYT-AYT sınavlarına yönelik Türkiye geneli deneme sınavı yapıldı.

Ock

Okulumuz Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile,  2023-2024 yılı eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştür.Bu süreçte  desteğini hiç esirgemeyen idarecilerimize, okulumuz eTwinning projelerini başarılı bir şekilde yürütüp  eTwinning okulu kriterlerini yerine getirerek  bu değerli ödülü okulumuza kazandıran değerli öğretmenlerimize, emeği geçen öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 eğitim/öğretim yılında yürütülen eTwinning projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Okulumuz El Sanatları Teknolojisi öğretmeni Elif GÜRGEN'in ve Kimya öğretmeni Ümran ÇAKABAY'ın yürütmüş olduğu "e-Nasıl Baş Edeceğiz?" eTwinning projesi Avrupa Kalite Etiketine layık görülmüştür. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Şeref POLAT, okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi. Okulumuzu ve atölyelerimizi dolaşarak incelemelerde bulunan POLAT; bölümlerimiz, öğrencilerimiz ve etkinliklerimiz hakkında detaylı bilgi aldı.